Esthetiek

Tandheelkunde is tegenwoordig niet alleen maar geen klachten hebben. Een mooie lach is een van de belangrijkste manieren om je zeker te voelen en goed in het leven te staan. We kunnen tegenwoordig op soms eenvoudige manieren uw gebit er veel mooier en frisser laten uitzien.

Bleken bijvoorbeeld, is tegenwoordig veilig. Bespreek uw wensen met onze tandartsen en wij zullen u zeker verder kunnen helpen.

 

Waarom wel esthetische, maar geen cosmetische tandheelkunde?

Er is een groot verschil tussen esthetische en cosmetische tandheelkunde als je het nader beschouwt. Zowel de esthetische als cosmetische tandheelkunde gaat uit van een verfraaiing van het gebit om het er mooier uit te laten zien, zodat het witter is of rechter staat. Helaas wordt bij cosmetische tandheelkunde nog wel eens voorbij gegaan aan de gezondheid van het gebit en het behoud van de tanden en kiezen. Er kan besloten worden van gave tanden glazuur af te slijpen, alleen maar om ze recht te maken en er een wit schildje op te plakken.

In de esthetische tandheelkunde wordt gekeken naar het behoud van de het natuurlijke gebit en zal dan eerder gewerkt worden met een beugel om de tanden recht te zetten en ze daarna te bleken. Zodanig dat de tanden hun eigen schoonheid behouden, niet beschadigd worden en daardoor nog lang vitaal en sterk blijven.

De esthetische tandheelkunde heeft haar eigen ethiek, waar de cosmetische tandheelkunde meer camouflerend werkt en minder uit gaat van het behoud van de tanden en kiezen.

Na een esthetische behandeling heb je mooie tanden die natuurlijk ogen en sterk zijn geworden door de bijdrage van de kwaliteit van de restauraties. Terwijl de cosmetische tandheelkunde als eindproduct mooie, witte, rechte tanden heeft om te zien, maar waaronder nog steeds scheve en bruine tanden, geheel of gedeeltelijk afgeslepen kunnen zitten.

 

Dat is waarom wij bij Tandheelkundig Centrum Crombag Valkenburg de voorkeur geven aan esthetische tandheelkunde, waarbij preventie nog altijd centraal staat!