Prothese (= gebit)

U kunt voor elk gebit bij ons terecht!

Protheses zijn er in verschillende vormen en soorten. Ze zijn er in eerste instantie om tanden en kiezen die verloren zijn gegaan op te vullen met een kunsttandje, zodat u niet zonder tanden of kiezen hoeft te leven. Ze kunnen 1 enkele tand of kies vervangen, maar ook al uw tanden en kiezen. Een prothese is altijd uitneembaar en zit dus nooit vast in de mond.

Bij de vervanging van 1 of meerdere tanden of kiezen wordt gesproken over een Partiele Prothese. Deze kan enkel gemaakt zijn van kunststof, genoemd een Plaatprothese.  Of gemaakt van deels metaal en deels kunststof, genoemd een Frame.

Bij de vervanging van al uw tanden en kiezen wordt gesproken van een Volledige prothese (gemaakt van kunststof). Eventueel met onderliggende worteltjes (= overkappingsprothese).

Wanneer iemand bijna geen kaakbot meer heeft en een gewone volledige prothese dus bijna geen houvast meer heeft kan gekozen worden voor een implantaat gedragen prothese. De prothese steunt dan af op implantaten, ook wel klik-prothese genoemd.

Wanneer iemand nog tanden en kiezen heeft, maar deze te slecht zijn om te behouden, kan er gekozen worden voor een Immediaatprothese.

 

Voor meer gedetailleerde informatie klikt u op de onderstaande blokken met informatie over de verschillende soorten protheses. Of u kijkt het onderstaande filmpje.

 

Let op: Dit filmpje is niet gemaakt door onszelf. We hebben deze link alleen geplaatst voor extra duidelijkheid omtrent dit thema. Er is namelijk heel veel informatie beschikbaar op het internet, waarbij helaas niet alles correct is. Er kunnen geen rechten of plichten aan worden verleend (taal: Engels)