Veilig bleken

Tegenwoordig is bleken veilig, mits je het op de juiste manier doet.

Verkleuringen op gebitselementen kunnen op twee manieren worden ingedeeld: extrinsiek of intrinsiek. Extrinsieke verkleuringen doen zich voor aan het gebitsoppervlak. Intrinsieke verkleuringen bevinden zich in de microscheurtjes in uw tandglazuur, maar ook diep binnenin uw dentine (de laag weefsel onder het tandglazuur). Met bleektandpasta’s en mondspoelmiddelen kunt u misschien wat van de extrinsieke verkleuringen wegkrijgen. Maar alleen met behulp van een echte bleekbehandeling kunt u hardnekkige extrinsieke verkleuringen en de lelijke intrinsieke verkleuringen aanpakken, die maken dat uw gebit verkleuringen vertoont.

Opalescence-gels bevatten een actieve, blekende stof (carbamideperoxide of waterstofperoxide) die door het glazuur heendringt en zo de verkleurde moleculen in uw tand of kies bereikt. De zuurstofmoleculen uit de blekende stof reageren met de verkleurde moleculen in uw gebit en verbreken zo de verbindingen waardoor ze bij elkaar worden gehouden. De zuurstofmoleculen verspreiden zich door het hele gebitselement. Hierdoor krijgt u uiteindelijk een stralend witte glimlach.

Vanuit de Nederlandse wet is het enkel voor tandartsen toegestaan de werkzame stof “carbamideperoxide of waterstofperoxide” voor te schrijven. Veilig bleken kan dan ook alleen via uw tandarts vanaf 18jaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie en bijbehorende kosten (tussen 150 en 300 euro).

 

Let op: Dit filmpje is niet gemaakt door onszelf. We hebben deze link alleen geplaatst voor extra duidelijkheid omtrent dit thema. Er is namelijk heel veel informatie beschikbaar op het internet, waarbij helaas niet alles correct is. Er kunnen geen rechten of plichten aan worden verleend (taal: Engels)