Implantaten

Een implantaat is een titanium kunstwortel welke in het kaakbot wordt geplaatst als u één of meerdere tanden of kiezen mist. Dit implantaat vormt vervolgens de basis voor een nieuwe kroon, brug of prothese. Eenmaal vergroeit met het kaakbot voelt een tand of kies op een implantaat heel natuurlijk aan. Voor het oog zijn implantaten niet te onderscheiden van natuurlijke wortels.

Wij werken samen met TRAIL te Heerlen, aangezien het plaatsen van een implantaat een apart specialisme binnen de tandheelkunde is. Zij verzorgen het plaatsen van het implantaat en wij verzorgen de supra-structuur. Dat wil zeggen de nieuwe kroon, brug of klikprothese.

 

U mist een voortand?

Hieronder ziet u in een filmpje wat de stappen zijn wanneer u een voortand mist en u kiest voor een implantaat.

  1. Het implantaat wordt geplaatst en het tandvlees wordt dicht gehecht over het implantaat. Nu kan het bot rustig tegen het implantaat aangroeien. Dit kan tot 6 maanden duren. Tijdens deze periode krijgt u een partiele prothese, zodat u niet met een gat in de mond loopt.
  2. Na aangroeiing van bot wordt het tandvlees verwijderd en wordt een afdekschroef geplaatst. Nu kan het tandvlees rondom de schroef aangroeien. Dit gaat relatief snel. U houdt nog steeds de prothese.
  3. Nu wordt de nieuwe opbouw + kroon geplaatst. U heeft uw tijdelijke prothese niet meer nodig.

Let op: Dit filmpje is niet gemaakt door onszelf. We hebben deze link alleen geplaatst voor extra duidelijkheid omtrent dit thema. Er is namelijk heel veel informatie beschikbaar op het internet, waarbij helaas niet alles correct is. Er kunnen geen rechten of plichten aan worden verleend.