Klik-gebit

De Implantaat Gedragen Prothese of klik-gebit.

Dit is in principe bijna altijd een normale Volledige Prothese die vastklikt op implantaten die op zichzelf weer vastzitten in uw kaak. De prothese is nog steeds uitneembaar, echter zit deze veel vaster dan een gewone Volledige Prothese.

Hiervoor dienen er bij implantaten gezet te worden. In de onderkaak zijn dit meestal 2 implantaten. In de bovenkaak moeten dit soms wel 6 implantaten zijn. Hier leest u meer over bij implantaten. Implantaten bij Volledige Prothese worden soms vergoedt door de zorgverzekeraar, vraag hierover naar ons advies.

Er is een heel belangrijke opmerking. Mondhygiëne bij implantaten is zeer belangrijk. U dient er ook rekening mee te houden dat u elke 3 maanden bij ons langs moet komen voor professionele reiniging van uw implantaten.

Het vervaardigen, onderhouden en verzorgen van de Volledige Prothese op implantaten gebeurd op dezelfde manier als een gewone Volledige Prothese.

 

Let op: Dit filmpje is niet gemaakt door onszelf. We hebben deze link alleen geplaatst voor extra duidelijkheid omtrent dit thema. Er is namelijk heel veel informatie beschikbaar op het internet, waarbij helaas niet alles correct is. Er kunnen geen rechten of plichten aan worden verleend

https://youtu.be/lbPNSP3_3nE